2017. szeptember 26., kedd

Helytakarékos szifon a mosdónál miért hasznos


Szifont használunk minden olyan helyen, ahol a csatornahálózatra csatlakozunk és abba szennyeződött vizet engedünk bele. Ilyen a mosdó, zuhanyzó, fürdőkád, mosogató. A szifonok elsődleges funkciója víz elvezetés és a bűzelzárás. A csatornahálózatból természetesen az ott leengedett szerves anyagok miatt kellemetlen szagok áramolnának vissza, ennek megakadályozására szolgál elsősorban a bűzelzáró szifon.
Másik szerepe az, hogy felfogja a nagyobb szennyeződéseket, hulladékokat, ételmaradékokat, hogy azok ne kerülhessenek a csatornavezetékekbe, ahol később elzáródást, dugulást okoznának. A hagyományos búrás


MC Alpine - HC1L műanyag búraszifon leeresztőszeleppel
Viega - Krómozott fém búraszifon

 
vagy csőszifonok

Viega - Krómozott fém csőszifon 
 
hátránya, hogy helyigényesek, a mosogató vagy mosdó alatti szekrény hasznos helykihasználhatóságát jelentősen csökkentik. Ki ne bosszankodott volna már amiatt, hogy mennyi helyet foglal el, miközben nincs elegendő helyünk elpakolni például a tisztítószereinket. Ezekre a problémákra nyújtanak megoldást a helytakarékos szifonok. 

Haas - Helytakarékos univerzális szifon (menet 5/4 - 6/4, fali csatlakozás 32-40mm)

Ezeknél maga a szifon nyak hátul, közvetlenül a fal mellett helyezkedik el, ezáltal a szekrény elülső része felszabadul, így érve el a helytakarékosságot. Kivitelezése egy könyökös és hollandi csatlakozóval ellátott vízszintes adaptercsővel történik, ez köti össze a leeresztőszelepet a bűzelzáróval. Ezeknél a típusoknál könnyebb a bekötés, egyszerűen kiküszöbölhető, ha a fali kiállás és a leeresztőszelep nincs egy vonalban, az említett adaptercső segítségével nagyobb tengelyeltérést is korrigálni lehet. 

 
Könnyebben megoldható vele a kétmedencés mosogatók beszerelése is. Ezen szifonok jellemzője, hogy kiegészíthető és ráköthető mosogató- vagy mosógép is. A helytakarékos szifonok további előnye, hogy kialakításuk miatt nehezebben rakódnak le bennük a zsíros szennyeződések, tisztításuk is egyszerűbb, mivel házilag is könnyen leszerelhetők és átmoshatók.

 
Fontos tanács: rendszeresen használjunk lefolyótisztítót és időközönként érdemes szétszedni, átmosni a szifont, hogy megelőzzük a komolyabb lerakódások okozta problémák kialakulását! A legtöbb helytakarékos szifont praktikusan ún. értékgyűjtő kanállal látják el, ez felfogja az esetlegesen belepottyanó apró tárgyakat, amelyeket aztán könnyen visszaszerezhetünk, hiszen ez a kazetta bármikor szerszámok nélkül is könnyen kivehető. Összefoglalva az előnyöket, mindenképp érdemes helytakarékos szifon használatában gondolkodni. Tekintse meg webáruházunkban a népszerű univerzális Haas helytakarékos szifont!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése