2017. szeptember 20., szerda

Mosdótál a fürdőszobában


Egy mosdótál jól megválasztott kiegészítőkkel nagyon mutatós lehet bármely fürdőszobában.
Arezzo Design - Washington mosdótál, pultra szerelhető
 
A mosdó általában a helyiség legtöbbször használt része, így a fürdőszoba központi eleme. A mosdókagyló szerepének betöltésére a design mosdótál a legjobb választás, ha valami igazán modern és egyedi megoldást szeretnénk.
A mosdótál a történelem során már régen használt berendezési tárgy, voltak idők, a fürdőkádak megjelenése és elterjedése előtt, mikor a mosdótál jelentette magát a fürdőszobát, a tisztálkodás lehetőségét. Számos kultúrában a mai napig a lakás több pontján tartanak mosdótálat, hiszen a higiéniát fontosnak tartják. Nagy múltja ellenére manapság mégis modern berendezési tárgynak számít, hiszen új formájában, modern megoldásokkal, komplett mosdókagylóként funkcionálva újra előtérbe került, és mint minden lakberendezési tárgynak, a mosdótálnak is számos, kifejezetten design változatával találkozhatunk ma már a piacon.

Arezzo Design - Miami pultra szerelhető mosdótál
 
A mosdótálak rengeteg féle formában és stílusban elérhetők. Az egyszerű kerek vagy éppen szögletes formától kezdve a különféle rafinériákkal megbolondított, egyedi vonalvezetésű, ívelt, lépcsőzetes, széles peremes, vagy aszimmetrikus kivitelezésen át az egészen exkluzív megjelenést sugalló formákig bárki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló, tetszetős mosdótálat.

Marmy - Sabina kerek mosdótál, pultra, bútorra ültethető
 
Anyagát tekintve legtöbbször kerámiából, porcelánból, vagy öntött márványból készülnek, de léteznek kő, műkő, vagy üveg mosdótálak is. A mosdótálak körében a legelterjedtebb a finom eleganciát sugalló klasszikus fényes fehér szín, de ha jobban körülnézünk, fellelhetünk színes, mintás darabokat is, ezek elsősorban a kőből vagy üvegből készült mosdótálakra jellemzőek.
Kivitelezés szempontjából léteznek csaplyukkal ellátott vagy csaplyuk nélküli mosdótálak egyaránt. 
 
Marmy - Monica kerek beépíthető mosdótál, pultra, bútorra ültethető

Erre különösen figyeljünk oda, mikorcsaptelepet választunk mosdótálunkhoz, hiszen a csapok között is többféle típus létezik! Érdemes arra is odafigyelni, hogy a mosdótál tartalmaz-e túlfolyónyílást, és ez egyezik-e az elképzeléseinkkel.

Marmy - Asti Round kerek beépíthető mosdókagyló
Felszerelhetőség szerint a gyártók forgalmaznak falra szerelhető vagy pultra ültethető kivitelben is mosdótálakat. A mosdótál adta beszerelési lehetőségek a fürdőszobabútor megválasztásánál, illetve az elrendezésnél kapnak hangsúlyt.
Ne feledkezzünk meg a praktikusságról sem, hiszen nekünk kell nap, mint nap használni a mosdótálat, így fontos, hogy ne csak dekoratív legyen, de méretét és kialakítását tekintve a mosdótál kényelmes használatot tegyen lehetővé a család minden tagjának!
Ha merünk elrugaszkodni a megszokottól, ügyesen összeválogatva a fürdőszoba berendezésünket, kiegészítőket, csaptelepet, akkor egy, a kompozícióhoz illő mosdótállal biztosan sikert aratunk, és a fürdőszobánkba öröm lesz belépni. Egy szép mosdótál nemcsak funkcionális berendezési tárgy, hanem a fürdő díszeként is megállja a helyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése