2017. szeptember 11., hétfő

Törölközőszárító radiátor a fürdőszobában


A fürdőszobákban gyakori igény, hogy az átmeneti időszakokban, mikor a lakásban már vagy még nem szükséges fűteni, a fürdőben jól jönne egy kicsivel melegebb hőmérséklet. Arról nem is beszélve, hogy ezekben az időszakokban a törölközők szárítását elősegítendő is praktikus egy ilyenkor is működő fűtőtest. Ennek a helyzetnek a megoldásaként szoktak alkalmazni kéménnyel szerelt gázkonvektort alternatív lehetőségként. Manapság azonban a fürdőszobákban a legdivatosabb fűtési megoldás a törölközőszárítós radiátor, hiszen nem csupán praktikus, de esztétikai lehetőségek is rejlenek benne.
Arezzo Design - Simple törölközőszárítós radiátor, 150x50 cm

Hasznos tulajdonságuk, hogy a radiátorokhoz szinte minden gyártó kínál fűtőpatront, amely akár utólag is beszerelhető. Így a törölközőszárító radiátorok üzemeltethetők a központi fűtési rendszerre kötve, de elektromos fűtőbetéttel szintén használhatók, a legpraktikusabb a kettő kombinációja: télen a fűtési rendszerről, átmeneti időszakban pedig elektromos működtetése. 
 


Bár a fűtőtestek kapcsán nem a desing az első gondolat, ami általában eszünkbe jut, a törölközőszárító radiátorok többféle méretben, színben és formában kaphatók. A méret persze nemcsak a rendelkezésre álló hely és a megjelenés miatt fontos, hiszen szorosan összefügg a radiátor teljesítményével is.
 
Arezzo Design - Tube törölközőszárítós radiátor, 150x50 cm

Formavilágukat tekintve a praktikusság mellett már a tetszetősség lehet a fő szempont. Léteznek ívelt, egyenes, és aszimmetrikus darabok is, gondos formatervezés eredményeképp gyártott design csőradiátorok is megtalálhatók a piacon.
Arezzo Design - Simple törölközőszárítós radiátor, 100x50 cm, krómszínű ívesA radiátor csőprofilja lehet kerek, amely hagyományosabb megjelenést ad, de kaphatók szögletes profillal gyártott, ezáltal modernebb formavilágot sugalló fűtőelemek is. 
 
Arezzo Design - Minimal törölközőszárítós radiátor, 160x60 cm, fehér egyenes

Színüket tekintve a legelterjedtebb még mindig a jól ismert fehér színű radiátor, azonban színes darabokat is vásárolhatunk, amely jól kiegészítheti fürdőszobánk színvilágát és stílusát. Találunk a piacon például fém színű törölközőszárító radiátort, ami kifejezetten jól illik egy modern vagy minimál stílusú fürdőbe. Érdemes tehát a fűtőtesteket is jól megválasztani, hogy ne egy rejtegetnivaló, unalmas berendezése legyen fürdőnknek, hanem kihasználva a napjainkban kínálkozó lehetőségeket a design berendezési tárgyak terén, inkább nagyszerű kiegészítője legyen fürdőnk egységes és stílusos megjelenésének

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése