2017. október 11., szerda

Perem nélküli WC


Manapság a WC-k és más szaniterek vásárlásakor, egyre fontosabb az tisztán tarthatóság, a higiénia, és a trendi megjelenés, a design egyaránt. Ezen szempontok mentén haladva az utóbbi idők fejlesztéseként megjelentek és egyre inkább elterjednek a piacon a perem nélküli WC-k.
Deante - Peonia Zero függesztett, perem nélküli kerámia WC
A perem nélküli WC-k, ahogy elnevezésük is egyértelműen utal rá, nem rendelkeznek a hagyományos öblítőperemmel, amely szembetűnő változás a több évtizedes, jól bevált hagyományos WC-k kialakítását tekintve.
GSGi ceramic - Like álló porcelán perem nélküli WC

A perem nélküli WC-k, így magától értetődően a WC-k formavilágát, design-ját tekintve is nagy újítást hoztak, azonban nem ez volt az elsődleges cél. A perem nélküli WC megalkotását a nehezen hozzáférhető üregek megszüntetése vezérelte, ezáltal a magasabb fokú higiénia érhető el. A WC-csészék tisztítása egyszerűbbé válik, az üreges peremek megszűnésével csökken a lehetősége a szennyeződések, baktériumok, és a vízkő megtapadásának.
GSGi ceramic - Brio Soft Close lecsapódásgátlós WC tető/ülőke
GSGi ceramic - Like függesztett porcelán perem nélküli WC


A perem nélküli WC tervezésekor szükséges volt egy újfajta öblítési technológia kifejlesztése, amely által öblítőperem kialakítása nélkül is optimális lett a víz elvezetése, a WC öblítése pedig alapos és kifogástalan maradt. Az említett öblítési technika ezen felül víztakarékos, így a perem nélküli WC-k környezetvédelmi szempontból is megállják a helyüket.
A perem nélküli WC-k formavilágukat tekintve igen változatosak, ovális


Arezzo Design - California függesztett porcelán WC

és szögletes formákkal egyaránt találkozhatunk,

Arezzo Design - Ohio függesztett porcelán WC
álló

GSGi ceramic - Like álló porcelán perem nélküli WC


és függesztett kivitelben is elérhetők.
 


 
Deante - Peonia Zero függesztett, perem nélküli kerámia WC

A perem nélküli WC-khez általában hozzájuk illeszkedő saját WC-ülőke kapható.

GSGi ceramic - Like Soft Close lecsapódásgátlós WC tető/ülőke

Megjelenésük tekintetében a perem nélküli külső eleve egy letisztultabb forma a hagyományos WC-csészékkel szemben, így sokkal modernebb és elegánsabb hatást keltenek. Persze a gyártók igyekeznek további rafinériát belecsempészni a formatervezésükbe, így egészen dekoratív perem nélküli WC-k kaphatók napjainkban.
A könnyebb tisztíthatóság sem elhanyagolható szempont, ez egyértelműen adódik a perem megszűnésével. Ki ne bosszankodott volna már, mikor a WC hosszadalmas sikálása közben egyre inkább lehetetlen feladatnak látszott a szinte elérhetetlen perem alatti helyekről levakarni a makacs vízkőlerakódást. Ez a kellemetlen elfoglaltság megszűnik, ha perem nélküli WC-t választunk fürdőszobánkba, mellékhelyiségünkbe. Számos előnyét tekintve a perem nélküli WC használata minden szempontból praktikus. Ha felkeltettük érdeklődését, látogassa meg webáruházunkat, tekintse meg perem nélküli WC kínálatunkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése