2017. augusztus 11., péntek

Mosdó csaptelep választás


A mosdókagyló és csaptelep két szorosan összetartozó berendezése a fürdőszobáknak, A tökéletes párosításhoz sok szempontot figyelembe kell vennünk. Már a mosdókagyló kiválasztásakor érdemes odafigyelni a hozzá választható csaptelepek terén kínálkozó lehetőségekre is. Elsődleges szempont, hogy a mosdókagyló és a csaptelep együttes megjelenése összhangban legyen. A stílus, minőség, az anyagok és színek összhangja adja az egységes megjelenést. Nagyon fontos a csap méret, a mosdóhoz képest mindenképp arányos legyen a csaptelep. Továbbá a csap kényelmes használatot biztosítson a mindennapokban, a kialakítása praktikus legyen, a kezünk aláférjen, a használathoz szükséges mozdulatok könnyedén megtehetők legyenek, egyszóval "kézre álljon".

Válogathatunk egyedi tulajdonságok vagy funkciók alapján is, létezik például elforgatható csapfej,
Mofém - Pro mosdó csaptelep, forgatható kifolyócsővel
magasított csaptelep,
Arezzo Design - Springfield 240 magasított mosdó csaptelep
színes vagy mintás kivitel.
Deante - Hiacynt mosdó fehér króm csaptelep
Deante - Azalia mosdó csaptelep
Gondolnunk kell a mosdó adta esetleges korlátokra is. Hiszen például egy csaplyuk nélküli mosdótálra nem tudunk rátenni egy mosdóra szerelhető csapot.
Arezzo Design - Washington kerámia pultra szerelhető mosdó
A csaptelepek között léteznek pultba, mosdóra vagy falra szerelhető darabok.
A megfelelő mosdókagyló-csaptelep párosításnak minden szempontot figyelembe véve passzolnia kell, ezért javasoljuk, hogy minden esetben kérje ki szakember véleményét a kivitelezhetőség megítéléséhez (a csaptelep méretei, arányai pontos figyelembevétele nagyon fontos).
Deante - Cynia mosdó csaptelep méretezett rajza
A vásárlásnál érdemes megnézni a kinézett típust, hogy dugókiemelős
vagy clik clack lefolyóval csomagolt csaptelepet választunk.

Ne sajnálja a bele fektetett energiát, hiszen egy jól megválasztott csap mosdó párosítás nemcsak hasznos berendezési tárgyakat jelent fürdőszobájában, hanem a dekoratív lakberendezése részévé válhatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése