2018. január 9., kedd

Click-clack lefolyó-leeresztő kádakhoz mosdókhoz

Napjainkban a mosdókagylók, kádak kapcsán gyakran halljuk a click-clack lefolyó kifejezést. De mi is a click-clack lefolyó-leeresztő tulajdonképpen?

A mosdókagylók és kádak nélkülözhetetlen tartozéka a lefolyórendszer.
A kádak esetében az egyik leggyakrabban alkalmazott megoldás az ún. automata lefolyó, amely egy bovden segítségével működik. De sajnos sok esetben a bovden elöregszik eltörik és a szerkezet, így működés képtelenné válik.

A másik típusú a mosdók esetében, a dugókiemelős mechanikus megoldás. Itt a csap hátulján egy fém pálca rendszerrel kell mozgatni a dugót. Ez modern csapok esetén nem olyan esztétikus kivitel és itt is rendszeres probléma, hogy mozgató mechanika tönkre mehet egy idő után.
Deante - Werbena mosdó csaptelep, dugókiemelős pálcával és leeresztővel

Pár éve elterjedt leeresztő megoldás mind a mosdók és mind a kádak esetében a click-clack leeresztő, amely egy félautomata lefolyórendszer.

Mindhárom megoldás sokkal mutatósabb, mint a hagyományos, gumiból készült dugós kivitel, használatuk egyszerű és higiénikus. Az automata és félautomata leeresztőket egy egyszerű mozdulattal nyithatjuk és zárhatjuk.
Mofém - Nyomógombos leeresztő szelep mosdókhoz

Megjelenését tekintve a click-clack leeresztő (klik-klak lefolyó) egy „fém dugó”, kialakítása mégis rafináltabb ennél. Működési elve igen egyszerű, a fedél egy lenyomásra lezárja a lefolyót a rajta elhelyezett gumi perem segítségével, a következő lenyomásra felengedi (beépített rugó dolgozik a rendszerben).
A click-clack lefolyó egyetlen mozdulattal nyit és zár, így használat közben praktikusan, mosdó esetében egy kéz-, kád esetében akár egy lábmozdulattal elvégezhetjük a víz leeresztését, vagy ugyanilyen könnyen bármikor lezárhatjuk.
Diplon - Klikk-klakk lefolyó (mosdóhoz, túlfolyós)  Cikkszám: WB65B05
A click-clack lefolyórendszerek további előnye, hogy nem csupán használata, de beépítése és kezelése is egyszerű. Tisztítása könnyen elvégezhető, csupán le kell csavarni hozzá a fedelét. A click-clack lefolyó azért is praktikus, mert használható minden szabványos mosdóhoz. Megjelenését tekintve krómozott, 


Diplon - Klikk-klakk króm lefolyó (mosdóhoz, túlfolyós)
és fehér színű kivitelben kapható, így jól mutat bármilyen mosdókagylóhoz.
Diplon - Fehér Klikk-klakk lefolyó (mosdóhoz, túlfolyós)
Manapság már sok csap típus esetén már alap tartozéka a csomagnak ez a leeresztő típus.
A click-clack lefolyó használata szó szerint egyszerű és nagyszerű. Ha nem szeretne többé bosszankodni fürdőjében a beszoruló dugók miatt vagy a dugókiemelő pálcákat állítgatni, valamint mutatós, praktikus és nem utolsó sorban modern megoldást keres, mosdójához, kádjához válasszon click-clack lefolyót!

7 megjegyzés:

  1. Üdvözlöm! Mi lehet az oka annak, hogy a klikk-klakk lefolyó (Mofém) dugója nem jön föl? Azaz ha bedugom, csak percek múlva pattan vissza, nem pedig azonnal. Eddig hónapokon át jól működött. Köszönöm, László

    VálaszTörlés
  2. Üdvözlöm! Érdeklődöm, hogy létezik-e valamilyen szűrő ezekhez (klikk-klakk) a leeresztőkhöz, ami felfoghatná a hajat a dugulás megelőzésére?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez engem is érdekel, követem :)

      Törlés
  3. Üdvözlöm. Mi lehet az oka hogy a klikk-klakk lefolyom lenyomasakor nem zar le teljesen.Van vmi allitási lehetőség? Előre is köszönöm

    VálaszTörlés
  4. Klikk-Klakk nem nyilik, nem zár -> vízköves. Szét kell szedni és ecetezni.

    VálaszTörlés
  5. Üdv! Esetleg arra bármi ötlet, hogy mit lehet tenni az esetünkben, azaz hogy a gyerek zuhanyzás közben rátaposott a klikk klakk dugóra és beszorult a lyukba. Nem pattan vissza, meg sem mozdul.

    VálaszTörlés